Cassette SZ

Systeemomschrijving

Gevel cassette systemen zijn opgebouwd uit 4-zijdig omgezet ACM. De omzettingen zijn scherp en naadloos. Hierdoor wordt een groot architectonisch voordeel gerealiseerd t.o.v. volkern materialen.

In het SZ systeem is horizontaal zowel boven als onder in de cassette een doorlopend extrusie profiel verwerkt. Dit profiel geeft in de horizontale richting sterkte aan de cassette en is de positie voor de bevestiger. Hiermee wordt de cassette mechanisch verbonden met de achter constructie. Deze achter constructie is opgebouwd uit verticaal georiënteerde omega profielen uit bij voorkeur het materiaal aluminium.

 

Ontwerp mogelijkheden

De onderlinge cassette verbinding geeft veel sterkte aan de cassette en kan enige spanning opnemen. De cassette kan zowel in geringe afmetingen als in zeer grote afmetingen worden uitgevoerd, zoals gerealiseerd bij bijvoorbeeld Jaguar Land Rover Apeldoorn (7200mm).

 

Gebouw hoeken en dakranden zijn tevens door dit systeem strak uit te voeren en kosteneffectief te realiseren. De cassette SZ is vooral geschikt voor vier gelijkzijdige - en horizontale rechthoekige gevelelementen.